• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
10 kişilik köyün muhtarı oldu
30 Mart 2009 Pazartesi 16:18

10 kişilik köyün muhtarı oldu

Konya'da bir muhtar adayı 10 kişilik köyde muhtar oldu.
Konya'nın Ahırlı ilçesine bağlı Küçüköz köyünde iki dönemdir muhtarlık yapan ve yeniden muhtar adayı olan 80 yaşındaki Mehmet Doğan, toplam 8 oy alarak tekrar köyünün muhtarı oldu.
 
Kayıtlı 17 seçmenin 14'ünün oy kullandığı seçimde, son güne kadar yarış devam etti. İki dönemdir tek aday ile seçime giren Küçüköz köyü sakinleri bu seçime iki adayla girerek diğer köylerde olduğu gibi seçim havasına büründü.
 
Köyde nüfus az olduğu için çekişmenin daha fazla olduğunu belirten Mehmet Doğan, kendisinin iki dönemdir muhtar olduğunu, bu dönemden sonra artık aday olmayacağını söyledi. Seçimden önce oyların çoğunu alarak tekrar muhtar olacağını dile getiren Doğan, bu amacına ulaştı.
 
Köylüler ise küçücük bir köyde bile, seçimle birlikte gerginlik havasının hakim olduğunu, seçimin bitmesiyle rahat bir nesef aldıklarını belirtiyor. Köyde ikamet eden Mehmet Kara, köy nüfusunun 10 olduğunu,seçimden önce köyde ikamet etmeyen kişilerin oylarının Küçüköz'e çıktığını belirterek, 'Büyük bir yerleşim yerinde oy için yapılabilecek bütün çabalar burada da yapıldı. Ama çok şükür bir problem çıkmadan seçimi bitirdik, muhtarımıza hayırlı olsun' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA