• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
10 Ağustostaki ittifakın etkisinden çıkamamışlar
05 Mayıs 2015 Salı 18:00

'10 Ağustos'taki ittifakın etkisinden çıkamamışlar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet partilerinin benzer seçim vaatlerinde bulunduğunu belirterek, "Anladığım kadarıyla 10 Ağustos'ta yaptıkları ittifakın etkisinden hala çıkamamışlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni dolayısıyla Tekirdağ Beşyol Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin çoğunun benzer projeler sunduğunu söyledi.

Milletin tarafındaki bir cumhurbaşkanı olarak gelişmeleri değerlendirdiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Milletimin tarafında bir cumhurbaşkanı olarak tüm gelişmelere bu yaklaşımla, bu değerlendirmeyle şöyle bir bakıyorum. Dikkatimi çeken bazı hususlar var. Birincisi, muhalefet partilerinin çoğunun benzer vaatler, benzer projeler ifade etmeleri. Anladığım kadarıyla 10 Ağustos'ta yaptıkları ittifakın etkisinden hala çıkamamışlar. Biliyorsunuz karşıma 14 parti koalisyonuyla çıkmışlardı. Aslında milletimiz onlara orada gayet güzel bir ders verdi. Anlaşılan mesajı da alamadılar, dersi de. Şimdi eski Türkiye koalisyonunu kurmaya çalışıyorlar."

"Siyaset dürüstlük ister"

Erdoğan, siyasi partilerin projelerinde Türkiye'nin kazanımlarının üzerine ne koyacaklarını görmek istediğini bildirdi.

Siyasi partiler arasında asgari ücret konusunda açık artırma başladığına işaret eden Erdoğan, "Birisi bakıyorsunuz iktidar hesabı yapmış 'bin' diyor, öbürü 'bin 400' diyor, birisi çıkmış 'bin 500', birisi çıkmış 'bin 800', birisi de diyor ki '5 bin'. Herhalde oyları 'asgari ücret 5 bin' diyen alacaktır. Değerli kardeşlerim siyaset dürüstlük ister" diye konuştu.

"Tehditle kendine oy vermeye zorluyor"

Erdoğan, seçim öncesi oluşan "Eski Türkiye" koalisyonunun önünde ana muhalefet ile 2 örgüt bulunduğunu belirtti.

Söz konusu koalisyonun bir iş bölümü yaptığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biri bölücü örgüt, ötekisi paralel örgüt. Aralarında iş bölümü yapmışlar. Biri batıdaki, güneydeki vatandaşlarımızı hayat biçimleri üzerinden istismar ediyor, oylarına ipotek koymaya çalışıyor, öteki de doğudaki, güneydoğudaki vatandaşlarımızı tehditle, baskıyla, sindirmeyle kendine oy vermeye zorluyor. Paralel örgüt de bunlara hem akıl hocalığı yapıyor hem de lojistik destek sağlıyor. Bir yanda Pensilvanya, bir yanda Kandil, maalesef önlerinde de ana muhalefet."

"Asgari ücret koruma rakamıdır"

Erdoğan, asgari ücretin devletin bir koruma, bir çerçeve anlaşması olduğunu, belirlenen ücretin altında işçi çalıştırılamayacağı anlamına geldiğini bildirdi.

İşçinin her türlü ödemesinin asgari ücret üzerinden gerçekleştirildiğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Asgari ücret üzerinden bütün SGK primlerini, vesairesini oradan ödersiniz. Bunun ucu açıktır, ister bunu bin 500 yaparsın, 2 bin, 5 bin ne yaparsan yap ama onun altına inemezsin. Bu bir koruma rakamıdır. Değerli kardeşlerim, bu bakımdan asgari ücreti bu şekilde belirlerken bir de bunun getirisi, götürüsü vardır. Siz asgari ücreti kalkar da böyle bin 500, 2 bin bu şekilde ortaya koymaya yönelirseniz bir de istihdamda bu ne getirir, ne götürür bunu düşünmek zorundasın."

"Millet oy vereceği partiye geleceğini emanet ediyor"

Erdoğan, haksızlık, hukuksuzluk, gasp yapan isimlerin, "Haram yemedik" diyerek suç bastırmaya çalıştığını anlattı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu, gasbı yapıp sonra da 'Haram yemedik' diye suç bastırmaya çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var. Bu millet, 1940'ların tek parti zulmüne boyun eğmedi. Bu millet, 1960 cuntacılarının, 1980 darbecilerinin zulmüne eyvallah etmedi. Bu millet, 28 Şubatçıların tehditlerine dönüp bakmadı. Bu millet çift anahtar gösterenlere, 'Onlar ne veriyorsa benden 5 fazlası' diyenlere, pop müzik starı edasıyla meydanlarda dolaşanlara da itibar etmedi. Çünkü bu millet biliyor ki seçimlerde oy verdiği partiye geleceğini emanet ediyor" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA