• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
01 Mayıs 2014 Perşembe 13:00

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Çelik: "Uzun yıllar bir korku günü olarak anılan 1 Mayıs'ın sevgi ve barış içerisinde bir bayram olarak kutlanmasında, çalışanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımıza büyük görevler düşmektedir"
 
 
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, uzun yıllar bir korku günü olarak anılan 1 Mayıs'ın dostluk, sevgi ve barış içerisinde bir bayram olarak kutlanmasında, başta sendikalar olmak üzere çalışanlara ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü ifade etti.
 
Çelik, yaptığı yazılı açıklamasında, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladığını belirterek, 1 Mayıs'ın emeğin, alın terinin ve dayanışmanın günü olduğunu dile getirdi.
 
Bugünün yüzyıllar süren ve birçok acılara göğüs geren hak arama mücadelesinin sembolü olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, 1 Mayıs'ın dünyanın dört bir yanındaki emekçileri aynı duygular etrafında buluşturan, aynı acıların, aynı sevinçlerin etrafında kenetleyen ortak dilin adı olduğunu bildirdi.
 
Çelik, AK Parti Hükümetinin emeğe gösterdiği saygı ve demokrasiyi her şeyden üstün tutması anlayışı sonucunda 1 Mayıs'ın 2009 yılında resmi tatil ilan edildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
 
"Bu çerçevede 1 Mayıs'ların çalışanların sorunlarının çözümü için bir fırsat olarak değerlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Uzun yıllar bir korku günü olarak anılan 1 Mayıs'ın dostluk, sevgi ve barış içerisinde bir bayram olarak kutlanmasında, başta sendikalarımız olmak üzere çalışanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımıza büyük görevler düşmektedir. Bu vesileyle 1 Mayıs 1977 olayları başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm emekçileri saygıyla anıyorum. Çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü istismarcılara fırsat vermeden dostluk, sevgi ve barış içerisinde kutlamasını diliyorum."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA