• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
1. Konya Kent Sempozyumu başlıyor
23 Kasım 2011 Çarşamba 11:41

1. Konya Kent Sempozyumu başlıyor

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Mete Kalyoncu, Konya'nın, Türkiye'de yaşamaya değer kentlerden biri olduğunu söyledi.
Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Mete Kalyoncu, Konya'nın, Türkiye'de yaşamaya değer kentlerden biri olduğunu söyledi.
     Kalyoncu, Makine Mühendisleri Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği Konya İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen ''1. Konya Kent Sempozyumu''nun, kentin sosyal ve ekonomik koşullarının geliştirilmesinin, ''Yaşamak istediğiniz kent Konya nasıl olmalıdır-'' sorusuna cevap aranmasının, gelecekte Konya'daki yaşama yön verecek bilgi ve birikimlerin sunulmasının amaçlandığını belirtti.
     Sempozyum'un ana temasını ''Kent ve insan yaşamını ilgilendiren her şey'' olarak belirlendiğini ifade eden Kalyoncu, ''Sempozyum ile ülke, kent, insan için sağlıklı ve bilimsel bir gelişme anlayışıyla, kentlilik bilincinin oluşturulması hedeflenmiştir'' dedi.
     Programda, 45 ayrı konudaki bildirinin, 12 oturumda ilgililere sunulacağını vurgulayan Kalyoncu, şunları kaydetti:
     ''Konya, ülkemizde yaşamaya değer kentlerimizden birisidir. Bilgi şöleniyle, ulusal ve uluslararası bilgi otoritelerinin dikkatini, Konya üzerine çekeceğini düşünüyoruz. Programda, 45 ayrı konudaki bildiri 12 oturumda ilgililere sunulacak. Bu yıl birincisi düzenlenecek olan 'Konya Kent Sempozyumu'nun kent yaşamındaki sorunlara ve çözümlerine ışık tutacağına inanıyoruz. Üyelerimizin, sanayicilerimizin, ilgili kurum ve kuruluşların ve tüm halkımızın sempozyumumuza katılımını bekliyoruz.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA