• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
1. Konya Kent Sempozyumu başladı
26 Kasım 2011 Cumartesi 14:23

1. Konya Kent Sempozyumu başladı

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından düzenlenen ve 13 mühendis odasının katıldığı 1. Konya Kent Sempozyumu başladı.
Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından düzenlenen ve 13 mühendis odasının katıldığı 1. Konya Kent Sempozyumu başladı.
Oda binasında düzenlenen toplantıya Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile mühendis odaları üyeleri katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan MMO Konya Şube Başkanı Mete Kalyoncu, Konya'nın adını binlerce yıl sürdüren nadir şehirlerden birisi olduğunu belirterek, "TMMOB Konya İl Koordinasyon kurulu tarafından bu güzel kentimizin kültürel, sanatsal, sosyal ve ekonomik koşullarının geliştirilmesini, yaşamak istediğimiz Konya nasıl olmalıdır sorusuna cevap aranmasını ve gelecekte Konya'daki yaşama yön verecek bilgi ve birikimlerin sunulmasını ve yazılı hale getirilmesini temel amaç edinen 1. Konya Kent Sempozyumu düzenlenmiştir" dedi.
 
Son olarak kürsüye gelen Vali Aydın Nezih Doğan ise bu toprakların bin yıldır Türk medeniyetine ev sahipliği yaptığını ifade ederek, "Önce Selçuklu, Sonra Osmanlı ve bugünkü Cumhuriyet. Selçuklu medeniyetinde pazarcılığı, çiftçiliği ve kervansaray kültürünü öğrendik. Osmanlıyla lojistiği, ilim ve bilimi öğrendik. Cumhuriyet döneminde zayıf düştük çünkü ekonomik olarak zor günler geçirdik. Kültürümüzün gelişmesinde ekonomik durum önem arz ediyor. Eğer geçmişteki hatalarımız bugün devam etmiyorsa, sanata ve bilime önem veriliyorsa, bu ekonomik olarak iyi bir yere geldiğimizin göstergesidir. Bu gelişmede bütün toplumun ortak bir duruş sergilemesi ve herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekir" şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından 2 gün sürecek sempozyumun ilk oturumuna geçildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA